-----------------------------------
IACOB DUMITRU
05 Aug 2007 07:41


-----------------------------------
Domnișoară Lucia, aveți perfectă dreptate.

Din fericire, anii și experiența mea mă feresc de păcatul de a combate simple teorii.  Timpul este, pe cât de prețios, tot pe atât de neânțeles de către majoritatea oamenilor (indiferent de statutul pe care îl au în societate).

Timpul se comportă precum un fluid incompresibil, timpul creează toate structurile din jurul nostru, chiar și a găurilor negre (în măsura în care acestea există cu adevărat și, în măsura în care noi încercăm să vorbim despre același fenomen).  Nici nu m-ași fi băgat în discuție dacă la mijloc nu ar fi fost vorba de un derivat al scurgerii timpului.

P.S.  Întâmplător sau nu, pe la 17 ani jucam șah orb cu mari maieștrii. Am renunțat în momentul în care am observat că:

Realitatea mea devenise o simplă tablă de șah.

Întâmplător sau nu, pe la 17 ani rezolvam probleme de matematică și în somn, iar biblioteca mea conținea sute de culegeri de matematică (pe care le rezolvasem de câteva ori) și doar câteva de alt gen. Așteptam cu nerăbdare fiecare olimpiadă de matematică, iar profii, uimiți de soluțiile simple și inedite pe care le ofeream cu regularitate, îmi spuneau "matematicianu".

Alte vremuri, ce păcat că nu mai am timp să mă joc.