-----------------------------------
Armand Popa
05 Feb 2018 22:54


-----------------------------------
Multumesc frumos pentru aprecieri! :)
Azi am slefuit filetul axei orizontale. Am insurubat si dessurubat timp de aproximativ 2-3 ore. Rezultatul e incredibil. Merge atat de fin de parca ar merge in ulei si fara filet :)  Comparat cu axa verticala care urmeaza sa fie slefuit maine, tot asa , diferentele sunt incredibile. A meritat efortul, si satisfactia dupa munca depusa este pe masura. ATM-ul nu doar ca e mult mai ieftin ca din comert, e si foarte distractiv

Azi seara am incercat montura pe stele asa cum este/era..neslefuit. Si asa am remarcat cat de stabila este si cat de lin merge. Nici nu se compara cu montura de fabrica a newtonianului meu  TCM 76/700, sunt curios cum va merge dupa finalizarea slefuirii

Cum am procedat:
Am ars 2 foi de smirglu de 600. Cenusa obtinuta am trecut-o printr-o sita sa elimin partile nearse si am pus totul intr-un borcan la care am adaugat un pic de ulei de masina nefolosit, ramas de la ceva schimb vechi de ulei. Am omogenizat pana am obtinut un fel de pasta de dinti. Cu o perie de dinti am uns filetele. Am pus un filmulet pe laptop, m-am asezat comod si dai si dai :) am insurubat, desurubat, invartit, din cand an cand am mai fortat un pic strangerea si tot asa. Dupa 30minute am pus din nou pasta si continua. Dupa 2-3ore a mers deja foarte lin, poate chiar mai lin decat ar trebui :) A ramas un foarte mic joc aproape insesizabil, care sunt convins ca va disparea dupa ce pun telescopul pe el. 
Maine vizionez episodul 2 din serialul la care ma uit :) Mai sunt 8 episoade.  Poate ma aleg si cu o montura de 2" :) :) :)