-----------------------------------
dreammer54
05 Feb 2018 23:20


-----------------------------------
Va multumesc.
@Mircea Pteancu: Am frunzarit putin link-ul despre OneSky. O sa-l citesc, cred, pe tot, in timp.
@starbuck: traiesc cu speranta ca nu va trebui sa umblu, pe teren, decat la oglinda principala.
Legat de planete, am vazur Saturn si Jupiter prin refractorul de 72/900, cu ocular de 10 mm. Mici, dar ok, cel putin pt.incepator. Deci, 90x.
La 130/650, cu ocular de 6 mm., as avea cam 100x. Cu 4 mm.as fi pe la 160x...asta daca as putea folosi ocular de 4 mm.(nu stiu, nu am).
Ce imi scapa? Va rog sa ma lamuriti.

Si acum, poze cu ce am mai facut in seara asta. Picioarele sunt detasabile si foarte usoare (cires, 30x17-18 mm., lungime de 450 mm.).
Maine cumpar 3 rigle de lemn sau de aluminiu din care voi forma triunghiul trepiedului. Asa cum e acum, vibreaza putin.
Si niste cauciuc, sa-l pun intre montura dobson si picioare. Pe asta il iau de la sanitare (mansoane de cauciuc din care cineva, aici, dbird daca imi amintesc bine, a facut cupre pentru ocularele binoclului).
Si, daca tot nu sunt multumit, mai pot sa lipesc, de o parte si de alta a picioarelor, cate o placuta de placaj (lipita direct pe PAL-ul de la montura).