-----------------------------------
Herr_Alien
12 Feb 2018 12:27


-----------------------------------
Pai curatarea o sa astepte pentru cand o sa am timp. Binoclul este colimat, asa ca pot sa lucrez pe rand, cate o jumatate, si sa ma folosesc de cealalta drept referinta, ca sa refac alinierea.

Pentru cupele ocularelor am folosit o bucata de teava de plastic neagra, care ave un mic joc fata de filetul cupelor originale (0.5mm?). Am fiert segmentele de teava, ca sa devina un pic mai moi, apoi le-am turtit usor la capatul care vine pe filet. Dupa ce au fost deformate, segmentele de teava intra fortat pe filet, si stau destul de bine infipte; iar daca le pierd, scot din nou teava si traforajul din debara :)

Imaginea are un pic de schimbare de culoare, dar ... ochiul zice ca e galben, insa am facut o poza cu telefonul, si am incercat sa fac o curba de transfer: am raportat valorile RGB ale pixelilor vizibili in pupila de iesire (am evitat zona cu reflexia albastruie) la valorile RGB ale pixelilor din fundal (vezi poza 1). 

Mi-a iesit insa o curba (vezi poza 2) care e in contradictie cu ce am simtit la ochi (accent pe galben).

-- edited --

O sa vreau sa refac masuratoarea pentru Skybolt. La toate celelalte binocluri curba de transfer a confirmat ce vedeam la ochi, si banuiesc ca am facut ceva erori la Skybolt.