-----------------------------------
renegatul
28 Feb 2018 14:02


-----------------------------------
Da, asa un binoclu i mi lipseste inca la cloectie, nici nu am avut unul in mana  exceptand cand aveam 18 ani si am facut armata...dar pe atunci aveam avioane nu binocluri in cap.
Am citit cu atentie testul lui Merlitz avand in vedere ca am edf ul in fata nasului.
Hm zice ca ior ul e cel mai luminos, DBird cred ca zice contrarul,ca edf ul in amurg schioapata cum sustine domnia lui este exact contrarul celor altor siteur si parerii mele ca in amurg ,se pare ca dispare aceea diminuare de lumina si e eechivalent cu cele cu nuanta albastruie(japoneze)
Personal i mi place un camp pana la margin corectat de aia mai ingust decat unul larg cu pierder mar de claritate la margini, vezu zeiss ul deltrinem 8x30 in cmoparatie cu edf ul, nu ca ar fii rau 8x30 ul dar vezi pierderea de calitate...
Daca nu ar fii asa de scump parca a si lua un IOR dar e asa rar , nu am vazut decat pe Ebay cateva, de aia mi am luat alaltaieri un Leitz Wetzlar 8x26 Amplivid Roof cu Prisme-oglinzi o constructie  la marire 6x un camp de 210 metri.
Am sa fac un revier despre el cu poze.