-----------------------------------
Doru Dragan
13 Aug 2007 11:36


-----------------------------------
Filtrele de banda ingusta sunt filtre interferentiale si se obtin prin depuneri controlate de straturi subtiri dielectric/metal. Tehnologia e de nivel innalt, la fel si aparatura cu care se produc. Tocmai de aceea pretul e destul de scump chiar pentru cele vizuale care au o suprafata mai mica. Pentru un DSLR ar fi necesare suprafete mai mari care probabil ca sunt nerentabile de produs pentru acei putini amatori care le-ar putea cumpara. 
Informatia care lipseste dintr-o fotografie nu poate sa apara cu nici un program. Dar sunt informatii in fotografiile pe care le facem care pot fi "aduse" inspre vizual, pot fi intarite sau unele informatii (la care noi le zicem "poluare") care pot fi filtrate. Programul cu care eu am marit contrastul a facut asta intr-o clipa :) Daca cineva se uita cu atentie o sa observe ca imaginea mea are 357.89 kb iar imaginea originala are 296.46. Vreo 60 kb au aparut in plus fara ca eu sa adaug ceva manual. Se pare ca miai exita niste informatie ascunsa pe acolo pe undeva :)