-----------------------------------
Dbird
12 Mar 2018 10:52


-----------------------------------
De&#537;urubarea tuburilor sau port obiectivelor, in cazul tau duce la decolimat. E firesc. Problema ta este că strângând prea mult , in momentul in care l-ai de&#537;urubat , cel mai probabil nu ai nimerit colimarea perfecta. Seara, după colimare, ochii obosi&#539;i din cauza decolimarii au for&#539;at &#537;i au compensat cat de cat recolimarea făcută de tine. Diminea&#539;a ochii odihniti...au strigat repede fault! Deci binoclul trebuie colimat corect (daca vrei tu colimat pe tuburi strânse cat vrei tu) &#537;i va rămâne a&#537;a.... :D 
Aten&#539;ie în cazul tau, colimarea se va face DOAR din excentricele obiectivelor &#537;i nicidecum din prisme.

Later edit:
In general, daca nu a&#539;i în&#539;eles bine principiile constructive ale unui binoclu (valabil cred pentru mai toate echipamentele din lume) Nu interveniti!!! Nu desface&#539;i, nu strâmba&#539;i, nu inlocuiti, daca nu stăpâni&#539;i bine echipamentul. Altfel riscati sa produce&#539;i defec&#539;iuni chiar iremediabile. Eu am de ceva vreme atât modelul Bresser cat &#537;i TS 20x80, pe care le car mereu cu ma&#537;ina la tara (acolo le folosesc mai intens) &#537;i de niste ani....nu sau decolimat. TS ul este second-hand hand, l-am luat acum câ&#539;iva ani &#537;i era decolimat &#537;i axul central de prindere lejer decuplat. L-am refăcut &#537;i tine inclusiv colimarea până în ziua de azi.