-----------------------------------
Daniel Simion
12 Mar 2018 11:13


-----------------------------------
Da, stiu ca desurubarea tuburilor port-obiectiv duce la decolimare, dar eu nu pe acelea le-am desurubat. Pe tubul port-obiectiv, in jurul obiectivului este o banala camasa de plastic care mi s-a parut mie ca nu este stransa bine, asa ca am strans-o si a pierdut colimarea.

Binoclul este acum perfect colimat, doar din prisme, nici nu stiam ca are obiective cu excentrice. Am facut doar reglaje foarte fine din suruburile prismelor si este totul perfect. Am testat colimarea prin toate mijloacele pe care le stiam.

Strangerea acelor camasi duce la decolimare, cred eu, din cauza faptului se modifica paralelismul axelor optice. Acest lucru se intampla tocmai din cauza faptului ca acel ax central, cu ele doua inele care vin pe tuburile port-obiectiv este sustinut de acestea, iar camasile despre care vorbeam se strang pe aceste inele.

Am evidentiat in poza camasile la care fac referire. Practic este un inel si o camasa pe fiecare tub si nu au niciun fel de legatura cu reglajul binoclului, este un plastic banal.

Accesand link-ul de youtube se vede exact, spre final, la ce fac referire.

https://www.youtube.com/watch?v=e6zxXw3dgmk