-----------------------------------
valy
19 Mar 2018 19:37


-----------------------------------
Unde vreau sa folosesc instrumentul - Ei bine, aici intervine partea sensibila.. Locuiesc in Bucuresti, iar observatiile se vor face fie din parcul IOR, fie din balconul blocului in care locuiesc, vedere spre E-S-W, dar nu am orizontul liber; Sau de pe bloc direct, dar aici trebuie sa vorbesc cu administratorul blocului inainte. 
Sper ca o data pe luna (in weekend) sa-l scot la un cer fara poluare luminoasa, undeva la tara, la bunici, sau la parinti, intr-un oras mic cu destul de putina poluare luminoasa. 
Partea proasta este ca nu am masina personala (nu in Bucuresti) si nu-l pot deplasa oricand si oricum doresc (o data pe luna cred ca as putea sa-l deplasez catre casa/bunici) de aceea am si optat catre FlexTube, cu gandul ca este mai usor de transportat. Asa este? Ajuta la ceva? 
O parere personala: ia dobsonul si lasa-l la tara, iar in Bucuresti in balcon sau in parc ia ceva mic, un mak sau un refractor.

Tub, montura si acareturi au 25kg, cum le cari pe bloc sau in parc? Din balcon cum privesti, ai balconul deschis?

Daca esti stramtorat cu banii poti cauta si la rubrica bazar.