-----------------------------------
Alexandru Vlaicu
20 Mar 2018 21:25


-----------------------------------
Seara buna,

Ma bucur tare mult ca am luat decizia de a scrie pe forum inainte de cumpara ceva. 
Marturisec ca job-ul nu prea mi-a lasat mult timp de gandit, dar printre picaturi mi-am dat seama ca nu are rost sa cumpar Dob-ul si sa-l sterg de praf in Bucuresti.

Cum spunea Mircea, iau in calcul varianta unui Heritage 130/650 pentru Bucuresti si deplasari usoare. In felul asta ma pot gandi sa amplasez pe viitor un Dob mai mare la parinti sau la bunici.

@Virgil, ai foarte mare dreptate, am s-o iau cu pasi marunti, dar siguri catre ceea ce ma pasioneaza.
Avantajul este ca iubita mea (deja vreo 10 ani de cand ne cunoastem) este la fel de entuziasmata ca si mine cand aude ceva (orice) din domeniul astronomiei. Asa ca ne vom intoarce inghetati impreuna de la observatii :)).

@Remus, sa stii ca m-am gandit serios si la varianta MAK-ului. In ceea ce priveste sculele ieftine nu pot decat sa-ti dau dreptate. Acum cativa ani voiam sa-mi cumpar un telescop de pe un magazin online (foarte cunoscut), dar dupa ce m-am documentat putin, mi-am dat seara ca sunt jucarii pt copii. Acum, nu vreau sa radeti de ceea ce urmeaza spun, fie ca spun vreo prostie, fie pt simplul fapt ca nu detin (momentan) cunostiintele necesare, dar acelasi oculare se pot folosi si la MAK si la newtonian? 

In momentul de fata am mai multe necunoscute, dar parca sunt mai linistit decat ieri, cand deschideam postul.

Sunt sigur de o chestie, ceva mai mic si mai portabil pt Bucuresti, dob-ul de 200+ la tara, acolo unde ii este locul, sub cer fara poluare luminoasa.

Va multumesc tuturor si in continuare, daca nu deranjez prea tare, as dori ceva sugestii pentru ceva mai mic. Mai multe variante din care sa pot alege. Evident, am sa ma documentez cat se poate de mult in putinul timp liber pe care il am (cel putin in ultima perioada).

Seara frumoasa,
Alex