-----------------------------------
dreammer54
29 Mar 2018 19:51


-----------------------------------
Gata, am rezolvat!
Am luat o piesa care se numeste "Compression fitting" si o teava de 32 mm, lungime 50 cm.
Am taiat ce era de taiat, cum se vede in poze.
Filetele nu sunt fine, a trebuit sa pun fasii de izoler band pentru a mai limita jocul, care nu a disparut de tot.
Varianta injtiala, focalizarea prin alunecare, nu avea joc deloc.
Insa varianta asta imi da siguranta ca nu-mi pica ocularul cand mi-e lumea mai draga.
Desi nu l-as folosi la instrumentul principal, focuserul asta e mai mult decat decent pentru o cautatoare...care are totusi undeva pe la 7-8x.
Ieftin si se confectioneaza repede, fara prea mari batai de cap. 10 lei cu tot cu 2 mansoane tronconice, dincare vreau sa-mi fac aparatori de ochi pentru binoclu.

Trebuie sa caut holtsuruburi mai scurte sau sa le tai pe astea existente.

Pentru suport si aliniere cautatoare: nu m-as complica cu inele, suruburi si arcuri.
O sa incerc asa: 2 inele din lemn sau placaj, intre ele o "sina" tot din placaj, prin centru sinei un surub cu piulita fluture.
Suportul: un coltar L suficient de inalt. Fixat in baza tot cu surub si piulita.
2 saibe grover sau elastice, slabit suruburile, centrat pe stea/aliniat cu telescopul, pe rand: aliniat pe altitudine, strans piulita; apoi alinierea pe azimut, strans si piulita asta si..asta e.
Sper sa functioneze.