-----------------------------------
Herr_Alien
30 Mar 2018 09:19


-----------------------------------
Orificiul l-am facut cu un ac intr-o folie alimentara de aluminiu, pusa pe o bucata de plastic. Probabil are 0.2 mm, nu sunt sigur.

Fotometrul il infig direct in focalizator; in poza "fully-assembled.jpg" se vede o ramificatie in Y din PVC (32mm). Capatul "albastru" e "focalizatorul elicoidal" din cupla de furtun, unde era fixat ocularul de la binoclu. Capatul cu firul rosu are acolo sursa punctiforma de lumina. Si mai e un capat, de unde se vede ca mai iese un tub de PVC: capatul ala intra in focalizator.

I-am facut un first-light anul trecut. Steaua artificiala se vede ok. Stelele normale aveau un pic de codita: probabil tot fotometrul statea inclinat in focalizator, sau poate focalizatorul elicoidal nu era bine fixat in teava de PVC, sau poate lentilele redresorului erau un pic inclinate, sau ... :)

La scurt timp dup-aia am luat Boots Ascot-ul 7x35, si ocularul a zburat din fotometru in binoclu. Nu imi pare rau, Ascot-ul imi pare ca da niste imagini super; pentru fotometru sau o sa fac un focalizator pentru 31.5 mm, sau o sa incerc sa fac rostun ocular de binoclu.

PS: la ultima incercare de a face rost de oculare de binoclu am ajuns sa repar un Skybolt 10x50 si sa nu il mai demontez ...