-----------------------------------
dreammer54
07 Apr 2018 10:38

Am gaurit tubul
-----------------------------------
Gata, am gaurit tubul.
De bine: am scos, totusi, oglinda principala, n-am avut curaj sa risc, cu toate protectiile pe care mi le imaginam.
Cu ocazia asta, am suflat niste pete mai mari de pe oglinda si niste praf. Cu o pompita folosita la foto.
Oglinda parea foarte stransa in cleme. Le-am slabit putin, acum se poate roti oglinda, destul de greu, totusi e mai bine, zic eu.
Totusi nu am verificat daca marcajul a fost pus de producator exact pe centrul oglinzii.
De rau: cand am montat baza pentru cautatoare, de frica am strans suruburile atat de tare incat am deformat putin tubul...
Desi la verificarile prealabile parea bine asa, dupa ce am terminat am constatat ca tubul se dezechilibreaza mai usor. Deci era mai bine sa dau gaurile mai aproape de marginea superioara a tubului.
Acum, daca va fi nevoie, voi cauta niste magneti, sa-i am la indemana daca va fi nevoie.
E drept ca am si cocotat cautatoarea la vreo 15 cm.deasupra tubului, ca sa fie cat mai comod de utilizat.

Mi-am facut si reticul pe ocularul cautatoarei.
E departe.de.a fi cel mai reusit, centrul firelor nu e chiar in centrul campului vizual; una din liniile reticulului e in focus, cealalta nu. Dar ca orientare cred ca e mult mai bine decat deloc.

In sfarsit mi-am gasit carton buretat vandut la coala. De gasit, de fapt gasisem si inainte, doar ca se vindea la set cu mai multe coli si fiecare de cate o culoare. Si nu-mi convenea sa dau 7 lei ca sa ma aleg cu doar o singura coala A4 neagra.
Dar ieri am gasit coli negre, la bucata, 0,9 lei/buc.si le-am luat pe toate pe care le mai avea, 10 buc. :)
Ieri le-am lipit cu prenadez, iar astazi imi croiesc englezescul numit "light shroud".