-----------------------------------
Erwin
09 Apr 2018 09:24


-----------------------------------
Desigur, Mircea! O să vă țin la curent de înaltă frecvență. :D

Merci, Emil! Citesc acum. 

Ca idee n-aș vrea să investesc în ceva aparatură destul de scumpă care nu este opensource și nu-o pot eu modifica și adapta după necesități, mai ales că sunt la început de drum și am încă multe de învățat. 

Din ce am citit la sistemul Callisto partea de înaltă frecvență este un tuner TV comercial comandat printr-un microprocesor destul de arhaic, sistemul fiind conceput cu mulți ani în urmă când nu existau atâtea platforme de dezvoltare gen Arduino. Aș putea încerca să construiesc eu un receiver similar, cu un tuner pe care-l am pe undeva prin cutii, un convertor analog-digital bun și Arduino. Sigur, în limita timpului disponibil care pare a se tot scurta. 

Pentru început voi folosi RTL-SDR împreună cu un Raspberry Pi montat aproape de antenă, pe care încă nu-l am, de asta am folosit laptopul. Semnalele de la Soare sunt destul de puternice și nu necesită antenă parabolică sau urmărire neapărat. Mai am un dongle, RTL-SDR, nu este identic, nu știu dacă le pot pune în paralel pentru a mări cadența de survol. Nu mă interesează să le fac coerente pentru că vor lucra intercalat, când unul recepționează celălalt schimbă frecvența și invers.