-----------------------------------
tudor
28 Apr 2018 08:15


-----------------------------------
Mai ales la purtatorii de ochelari dar nu numai, se stie ca un mm in plus sau in minus la distanta de privit la ocular poate sa faca diferente mari in confortul si calitatea imaginii. Ca un purtator de ochelari ce sunt, am gasit o metoda simpla de a castiga un mm sau chiar doi in "batalia" cu  eye relif-ul!
Acesta metoda merge incercata, de la caz la caz, doar la unele binocluri care au aparatorile  de cauciuc elastic pliabil (deci nu cupe retractabile!!!)
La aceste binocluri cupele de cauciuc le poti folosi in doar doua pozitii extinse si pliate. In pozitia pliate cupele de cauciuc, fiind relativ elastice, vor fi trase cat de mult se poate in jos, pe langa ocular. Apoi cu niste coliere de plastic se fixeaza in pozitia respectiva. Eu le-am tinut asa cam un an de zile!!! Iar acum cateva zile am scos colierele de plastic si cupele de cauciuc au ramas pe pozitie!! Trecerea timpului si-a facut treaba si in cazuri tehnice nu numai sentimentale :) 
Astfel acest binoclu mic 10x25 care avea o distanta de privit minima de 13mm, dupa aceasta operatiune are un eye relif de 14/15mm, suficient pentru mine sa pot vedea tot campul ocularului cu ochelarii pe nas. Deci aceasta metoda este foarte simpla dar necesita o asteptare mai indelungata pana cand scoti colierele, ca sa nu revina cupele la pozitia initiala. Dar in timpul asta de asteptare poti totusi folosi binoclul cu cupele de cauciuc pliate. Normal ca fiecare face aceasta operatiune pe raspunderea lui, pentru ca se poate rupe sau crapa cauciucul. Dar uneori merita incercat, ca 1mm poate face diferenta! :)