-----------------------------------
Adrian09
29 Apr 2018 02:05


-----------------------------------
multumesc pentru informatii!

mircea - nu am vazut  cele enumerate de tine,acum ca mi le-i spus tu am aflat de ele, dar am vazut urmatoarele :

-  antares : rosiatica si nu stiu daca de la atmosfera sau nu dar se schimba intensitatea luminii ca la un girofar ,
- cred ca am vazut m25 dar nu sunt sigur , oricum un globular frumos cu centrul destul de plin, nu ca in poze... dar erau punctiforme si am ramas placut impresionat
- saturn : sa vazut culoarea specifica si discul foarte bine,  am zarit si 2 sateliti nu stiu care erau ,
- marte : sa vazut culoarea rosiatica spre maroniu asa am perceput eu ,trebuie sa o vad mai mare ,pentru asta va trebui sa achizitionez un ocular de 4 ,conform calculelor mele vis a vis de sw dob 6 ,
-o stea dubla :  nu stiu care era  dar am folosit ocularul de 10 sa le pot rezolva la o distanta destul de mica una de cealalta ,dar sau vazut distincte , m-am oprit la ea pentru ca prin ocularul de 25 se vedea destul de mare si am vrut sa o vad si mai mare :) 
mau fascinat si le-am tot urmarit sarind de la una la alta :) vre-o 3 ore 

intr-un final voi rezolva si m104  ! inca nu am iesit din localitate sa pot avea conditii optime din pct de vedere al poluarii luminoase.

 cer senin