-----------------------------------
mmarin
29 Apr 2018 12:47


-----------------------------------
N-am apucat să pun poze pentru că depă&#537;isem ora de culcare &#537;i mai aveam de bibilit la ele, remediez acum. Adaug &#537;i o erată: ocularele nu sunt supra corectate, cum am scris ci au o subcorec&#539;ie moderată, înrăută&#539;ită de curbura câmpului obiectivelor. Aproape sigur sunt Kellner sau similar. Cu pu&#539;ină răbdare pot găsi un punct de focus care permite vizualizare comodă pe 2/3 din câmpul imaginii &#537;i nu mai trebuie să ating butonul tot restul sesiunii de observare.
 Cam atât pot povesti despre el, o să-l pun la muncă când o să-mi permită vremea. Chiar dacă e departe de perfec&#539;iune, nu cred că pot spera la ceva mai bun în gama lui de pre&#539;, are cel mai bun contrast, cea mai bună defini&#539;ie, cea mai bună transmisie a luminii &#537;i cel mai larg câmp de plină lumină din tot ce mi-a trecut prin mână. Bresser Hunter 10x50 mi-a permis să văd benzile ecuatoriale ale lui Jupiter, având o defini&#539;ie excelentă în centrul imaginii (&#537;i proastă până la oribilă în rest); Savannah are o defini&#539;ie mai bună la jumătatea câmpului, chiar dacă abera&#539;ia cromatică devine vizibilă iar imaginea lunii e incredibilă. Celestronul 25x100 oferă mai multe detalii dar mai pu&#539;ine decât te-ai a&#537;tepta. 
 Singurul impediment serios e pre&#539;ul (cca 300&#8364; recomandat de importator, cam 200 la discount)