-----------------------------------
saiph
18 Mai 2018 14:10

Re: afocal photo
-----------------------------------
salut,

Am incercat  sa fac o poza  cu telefonul , se pare ca nu ma pricep  :)
obiectiv :
- Jupiter
ce am folosit:

-samsung S3 
-diy adaptor telefon
voi cum faceti?



Schimba-l cu un S6, sau altul de generatie ceva mai noua, care permite controlul manual al expunerii.
Eu folosesc un astfel de adaptor, la care am montat un colier de instalatii pe 32mm si un coltar metalic. 
Bine, asta e un pic mai uratel, am mai facut vreo doua ceva mai simpatice, cu coltar cu fanta frezata pe ambele brate pentru reglarea pozitiei/distantei intre camera telefonului si lentila ocularului. Din pacate anul asta planetele sunt destul de jos pt zona unde ma aflu, nici macar ADC-ul cat e el de ADC nu reuseste sa curete turbulentele, chiar daca de dispersie sa zici ca mai pot scapa.. asa ca rezultatele au fost sub asteptari. Bine ca macar vizual mai pot prinde ceva-ceva.

Recent am incercat si pe deepsky, cu 10s expunere maxima, si se vade cat de cat ceva, stivuind mai multe zeci de cadre - mai am de prelucrat la ele, dar se vad destul de slabut: M27, M13, M3, M81, M82, M104, M51.. si d-astea mai putin "deep"; depinde si de cat de curat ai cerul si cat e pupila de iesire - nu neaparat apertura instrumentului, ca un tip am vazut ca face cu ED80-ul si un PL20mm si ies mai luminoase, dar are cer mai bun acolo de unde le pozeaza.