-----------------------------------
dreammer54
28 Mai 2018 09:12


-----------------------------------
Va salut.
Mi-am facut si eu montura din fitting-uri. Am ales de 1,5 ", din acelea zincate.
Sambata si duminica am slefuit filete. Am folosit pasta de slefuit de la Piese auto, e un tub cu doua capace: intr-un capat, pasta fina, in celalat, mai grosiera. Nu stiu granulatiile, nu scrie pe tub, insa eu am am folosit doar din cea fina. Si e ieftina, 9 lei.
Am ales sa folosesc doar o flansa, cea pentru fixarea pe trepied. Joi, zice strungarul, va fi gata.
Pentru altitudine, am folosit un capac ce se infileteaza pe un niplu. In capac am dat gaura si am fixat, cu surub si piulita, clema de la montura miniDobson a Heritage-ului, aceea pe care se fixeaza sina Vixen a telescopului.
Vreau sa folosesc aceasta montura pentru telescopul Heritage 130/650 si un viitor-eventual newton de 150/750 mm.
Acum, am 2 intrebari:
- vopseaua se poate aplica direct pe aceste fitting-uri zincate sau e obligatorie aplicarea in prealabil a vreunui primer sau altceva? (fitting-urile se spala f.bine cu diluant, acum lucesc foarte frumos :)
- pentru teste, dupa ce am spalat fitting-urile cu diluant, ca sa indelartez pasta abraziva, am lubrifiat filetele cu putin ulei de motor. E buna varianta asta sau mai bine sa folosesc vaselina?
Va multumesc.
Despre cum se comporta in teren voi scrie in topicul Heritage.
Sper sa nu se supere autorul acestui topic pentru ca am intervenit si eu pe aici.
Va multumesc.