-----------------------------------
raduM
24 Aug 2007 15:31


-----------------------------------
Nu e o surpriză descoperirea unui astfel de "gol" așa cum nu e inexplicabil hexagonul de pe Saturn.
Pe mine mă surprinde doar încăpățânarea cu care acești specialiști neglijează consecvent astfel de observații. Ele arată că dinamica neliniară și geometria fractală trebuie luate în serios și totuși, iată, diverși indivizi se arată "surprinși". Singura chestie este că observațiile arată din ce în ce mai clar că modelele cosmologice standard au lipsuri serioase. 
Ce spune respectivul acolo_ citez_ ""What we've found is not normal, based on either observational studies or on computer simulations of the large-scale evolution of the universe," said Williams, also of the University of Minnesota." M-apucă râsul albastru, zău așa. Ce tupeu îți trebuie să afirmi că Natura nu e normală pentru că nu se potrivește cu câtimea observată până acum și că - mai rău - nu se potrivește cu ecuațiile și simulările tale !!!! 

În "structura la scală mare" am arătat că invarianța la scală e o caracteristică intrinsecă a distribuției galaxiilor, adică distribuția galaxiilor e fractală. Afirmația asta înseamnă implicit că există goluri la toate scalele de analiză și că Universul nu poate fi caracterizat de omogenitate decât prin mediere. 
Chiar astăzi am să trimit adminului o lucrare pe tema asta. Publicată sub titlul "Hierarchical Cantor set in the Large Scale Structure with Torus Geometry" în Chaos, Solitons and Fractals (cred că am trecut-o pe blog), lucrarea arată clar ideile de mai sus. 
Astfel de lucruri trec însă pe sub nasul ăstora care se grăbesc să facă declarații de presă, trec neglijate pentru că ar însemna să schimbe teoriile pe care ei le-au îmbrățișat o viață. Se prefigurează schimbările astea. Iată, un motiv pentru conferința aceea (o spune și Huan He de altfel, în Letter from Chairman, http://www.2007isnd.com/LetterfromChairman.html ) și iată de ce e necesar să fim și noi acolo.
Am trăncănit destul. E frustrant însă să vezi cât de "surprinși" sunt indivizii ăștia și o mai și afirmă, cu nonșalanță, cu inocență, deși realizează poate că în loc de "surpriză" ar trebui să citim "voită ignoranță".