-----------------------------------
Dbird
08 Iun 2018 18:50


-----------------------------------
Campul la aceste binocluri ..in mod normal trebuie sa fie foarte mare daca nu sunt diafragme in interior sau chiar in exterior la nivelul capacului ocularului dar pot aparea pe margini distorsiuni deranjante.
Efectul de tunel exista la toate indiferent ca practic campul in sine poate atinge peste 20 de grade.
Sunt un fel deavntaje /dezavantaje legate de solutia constructiva. Este si motivul pentru care numim efect de tunel ... ca seamana cu un tunel. :) indiferent de largimea campului.
Si , Mircea tu ma stii , am aproximat campul acestui binoclu prin comparatii cu alte binocluri in care am incredere ca valorile inscrise sunt cele corecte.
La fel si puterea maritoare.
Si apopos de asta iar ceva ce am uitt sa mentionez. Zona de clar a binoclului De Alama de mai sus este de peste 90% ! Avantaj inclusiv din cauza diafragmarii destul de violente , voite, in interior. Diafragma este insa ambutisata. As fi putut daca isistam sa o scot si sa vad cam la ce camp si geometire, claritate ar fi fost .....dar pur si simplu nu am putut sa fac acest lucru de teama sa nu il stric... sau sa denaturez campul original iremediabil.