-----------------------------------
Alex Gaina
26 Aug 2007 13:36

PERSEIDE-20.08 si 21.08. 2007
-----------------------------------
In data de 20 august am observat de la UT 21:40 pana la UT23:05. Am observat 28 de meteori,  dintre care:

25 se mișcau spre Sud-Sud-Vest, 
14 erau strălucitori, 
4 aveau traectorii înalte (> 1km), 
1 -traectorie foarte joasă.

Dacă aș fi desenat  traectoriile acestor meteori se pare că radiantul ar fi fost într-adevar în Perseus. Această seară a dat cea mai bună confirmare a denumirii curentului.

A doua zi am încercat să-l caut pe ultimul- am luat două obiecte mici suspecte dintre care unul seamănă cu o pietricică de culoare verzue-bleu-marin, iar alta neagră cu arsuri, însă suspect de ușoară, ambele cam de aceleași dimensiuni (aprox 2X0.5x1.5 cm), a doua ceva mai usoară, dacât prima și tocmai din această cauză nu prea cred că ar fi un meteor.

Întrucât am mai avut un candidat la meteori din cea de a doua seară de observații am fost și în locul căderii eventuale a relictului, însă fie că am căutat prost, fie că mi-a luat-o  cineva înainte nu am găsit nimic în afară de cîteva fragmente, care seamănă mai mult cu bucăți de asfalt transportate de roțile mașinilor în locul parcării lîngă case. 

Între 20:00 și 21:00 am observat 10 meteori, din care 3 strălucitori și unul cu traectorie foarte lungă (peste 30 grade). 

În sfârșit în seara de 24 spre 25  am observat 4 meteori în 2 ore de observații între UT 11-12 (24 august) și UT 1-2 (25 august). Din nefericire de această dată am observat doar un meteor strălucitor,  care se mișca spre Sud-Est.


Dar ce să-i faci ? Ultiumul cuvânt are să-l spună statistica.