-----------------------------------
Zsoldos Filip
19 Iun 2018 21:33

Membru nou
-----------------------------------
Salutare si bine v-am gasit,
Ma numesc Filip si sunt din Cluj-Napoca.In urma cu mai multi ani, am avut primele tentative de a invata astronomie, la un club local de la scoala generala de pe atunci. Imi amintesc prima data cand am privit printr-un telescop performant (era un dobson de 6 sau 8", urias pe vremea aia pentru mine) . Evenimentul a fost eclipsa totala de luna, si ne-am adunat cu cercul de astronomie in miez de noapte sa facem observatii si poze. In urmatorii doi ani, cu acelasi cerc am avut ocazia sa particip la doua tabere de astronomie, in una dintre ele fiins noros toata saptamana, din pacate. Long story short, am ajuns sa imi cumpar propriul telescop, o luneta celestron 60/700 parca, urmand apoi un upgrade la un reflector modest orion 100/400. In modestia lor, ambele instrumente mi-au oferit imagini superbe asupra ceruluo noptii, a planetelor si respectiv multe obiecte Messier in acurtele si putinele mele excursii de observatie la munte ( nu aveam 18 ani pe atunci, sa pot conduce). Am invatt multe tehnici de observatie si imi sunt familiare aceste instrumente, atat modul lor de functionare, cat si capabilitatile lor. Zilele ce urmeaza o sa fie ultimul upgrade pt mult timp, un SkyWatcher 203/1200 dobson. Sunt convins ca o sa imi ofere imagini minunate ale cerului noptii, mai ramane sa invat iar toate constelatiile si localizarea obiectelor DS ( le-am cam uitat de ceva timp, in perioada in care m-am ocupat se fotografie) . 
Multumesc moderatorilor pentru ca m-ati acceptat in comunitate, as vrea sa invat de aici cat mai mult legat de astronomie, am si de unde. 
O zi faina, si cer senin!