-----------------------------------
Abel Cavași
28 Aug 2007 11:55


-----------------------------------
Nu stiu de ce, dar forumul are momente cand nu merge. La voi e la fel?La mine merge mereu (când îmi permite conexiunea la net). Probabil, a&#537;a cum spunea &#537;i Doru, noile măsuri de securitate îl mai îngreunează pu&#539;in, dar merge.-Din ce am inteles eu putem face un corp cu entropie la limita, astfel incat sa se dezintegreze singur ?Niciun corp din Univers nu are durata de via&#539;ă infinită. La un moment dat orice corp va dispărea. De exemplu, noi, oamenii, nu mai suntem azi aceia&#537;i cu cei care am fost în urmă cu câ&#539;iva ani, pentru că multe dintre celulele noastre au fost înlocuite cu alte celule noi, proaspete.-Grafitul are structura in plane (planuri?!). Si totusi nu se mai lipeste la loc.În plane :). Nu se lipe&#537;te pentru că grosimea unui plan este mult mai mare decât grosimea unui atom, deci planele dezlipite deja trebuie supuse aceluia&#537;i mecanism de lipire ca &#537;i celelalte substan&#539;e solide.Sau o bucata de sticla care este doar plesnita, deci care nu a avut interventie mecanica a vreunui dispozitiv de taiere ...Sau bucata de cretă ruptă, etc. Deci, în momentul ruperii, atomii se despart, iar energia de legătură se disipează. Pentru a putea lipi substan&#539;a înapoi, trebuie ca fiecare (sau aproape fiecare) pereche de atom să primească înapoi energia de legătură pierdută prin rupere, ceea ce nu este u&#537;or &#537;i nu se produce spontan. Apropo, &#537;tiai că forma suprafe&#539;ei care rezultă la ruperea unei bucă&#539;i de cretă diferă în func&#539;ie de modul în care este ruptă (curbare sau torsionare)?Inteleg foarte clar ca miscarea sursei de lumina nu afecteaza viteza de transmitere, dar nu si cazul cu miscarea observatorului !Probabil, între existen&#539;a luminii &#537;i existen&#539;a observatorului există o legătură profundă. Cu alte cuvinte, s-ar putea ca lumina să fie ceva subiectiv, ceva care depinde de prezen&#539;a observatorului.