-----------------------------------
Cristian Kata
19 Iul 2018 22:29


-----------------------------------
Am rotit tuburile si indiferent de pozitie am divergenta orizontala, atunci cand sunt desfiletate mai bine de jumatate au un joc in filet care este normal, atunci daca le tin cu mana trase spre exterior stanga-dreapta imaginile se suprapun, m-am gandit sa fac doua inele care sa le pun intre tuburi si corp incat sa le forteze spre exterior numai ca e prea mult desfiletat in acel moment. Prismele sunt absolut fixe in locasuri, se pot doar inclina dar am scris mai sus ce se intampla. Lentile ocular fixe 0 joc. Nimic nu joaca, am schimbat tuburile intre ele, nimic, am schimbat lentilele intre tuburi, nimic. Problema este din fabricatie, din modul de fixare a prismelor, daca reusesc fac maine niste poze ca sa vedeti fixarea, rudimentar mi se pare. In jurul prismei este lovit cu o dalta astfel incat sa se aschieze in 4 puncte corpul binoclului, astfel apar 4 "ridicaturi" de metal in jurul prismei, obigand-o sa stea fixa. O manevra riscanta ar fi sa scot afara tot si sa refac pozitia prismelor, sa le translatez spre exterior. Se vand si unele lovituri in plus pt a fixa prismele, dand impresia de "rateuri". Am sa incerc sa fac poze ca sa fie mai clar.