-----------------------------------
Mircea Pteancu
21 Iul 2018 22:27


-----------------------------------
peron

Multumesc ca m-ai inteles dar repet ca sa fiu bine inteles de toata lumea , n-as vrea ca cineva sa inteleaga ca fac ''reclama negativa'':telescopul este bun , no comment , eu pledam pentru ideia ca acel telescop este cu adevarat bun care este si potrivit dupa utilizator.
O spun cu toata sinceritatea : dobsonianul de 254mm despre care am povestit nu este bun pentru mine deoarece este prea greu.
In urma cu doi ani am fost operat cu o dubla hernie ,nici vorba sa-l pot muta singur.

Nu am bagat de seama acele gauri dar ''am auzit'' ca telescoapele flextube se preteaza la observatii binoculare.
Multumesc ca mi-ai atras atentia, data viitoare voi duce cu mine vizorul binocular.
Si ,daca asta se va intampla,voi povesti cum a fost. 

Alexandru

Cu siguranta ca amatorii nu numai ca te vor lasa sa folosesti telescoapele lor dar iti vor impartasi prin viu grai parerile lor obtinute din practica.
Despre focalele scurte doar atat : un telescop scurt este mai usor , mai rigid,mai ergonomic.
Dar cu cat este mai scurt cu atat devin mai pretentioase si mai scumpe accesoriile (oculare ,Barlow,corector 
de coma ).
(Acest aspect te mai intereseaza doar daca contul tau bancar a supravietuit cumpararii unui bun obiectiv scurt.)
Astrofoto ...je ne sais pas ... eu traiesc in lumea de dinainte de Daguerre.:D

Succes , Mircea