-----------------------------------
Alexandru Vlaicu
29 Iul 2018 22:58

Achizitie accesorii
-----------------------------------
Salutare, tuturor!

Apelez, din nou, la experienta voastra si va rog sa ma ajutati cu sfaturi/opinii referitoare la achizitionarea unor accesorii.
Telescop - Mak 127/1500 GoTo
Oculare detinute - 25mm si 9mm Plossl

Mi-as dori un ocular mai bun decat cel 9mm, ma gandeam la un 8mm. In mare parte o sa fie folosit pentru planete/luna/duble.
Un alt ocular de care simt ca am nevoie este un 32mm sau poate putin mai mic pentru DSO, cu un FOV cat se poate de mare. Stiu ca Mak-ul nu are ca punct forte FOV mare, dar ma gandesc ca un ocular m-ar ajuta ceva mai mult.

Am nevoie si de un filtru lunar, mi-e destul de greu sa fac observatii lunare din cauza luminozitatii acesteia.

Deoarece mare parte din observatii se fac din Bucuresti, as avea nevoie si de un filtru pentru lumina parazita.

Si in ultimul rand, am nevoie si un kitt sau sfaturi referitoare la cum si cu ce sa curat lentila Mak-ului, dar si ocularele din dotare.

Recunosc ca am facut ceva research inainte, dar forumul este destul de stufos si m-am pierdut prin alte discutii. Am cautat prin rubrica de Bazar, dar nu am gasit ceva de actualitate asa ca ma gandeam ca ar trebui fie "vanate", fie achizitionate noi.

Imi aloc ca si buget undeva la 1500 lei, stiu ca s-ar putea sa fie cam putin, dar as putea sa renunt (momentan) la ocularul de 8. Simt ca cel pt DSO mi-ar oferi imagini ce mi-ar hrani hobby-ul.

Va multumesc,
Alex