-----------------------------------
Stille
06 Aug 2018 16:44


-----------------------------------
Bine ai venit!

O mica completare la mesajul lui Saiph: curba de invatare pentru mentinerea telescopului in parametrii de functionare nu e chiar atat de abrupta - am mai vazut copii de 11-12 ani colimandu-si singuri telescopul deci se poate.

Eu as pastra o parte din buget si pentru diferite accesorii - toate cele trei instrumente mentionate vin cu niste oculare entry-level decente, dar poate mai tarziu vor fi de folos inca cateva, o lentila Barlow, un filtru UHC chiar... 

Si, fara legatura cu sfaturile de telescop: dupa ce va veti uita la Luna, planete, galaxia Andromeda, roiul dublu din Perseu si alte astfel de tinte clasice, recomand newsletterul de la Binocular Sky (http://www.binocularsky.com/) pentru sugestii lunare de tinte. E pentru binocluri, dar sugestiile sunt bune si pentru telescoape/lunete mici. De asemenea, eu am gasit ca un jurnal de observatii iti adanceste mult distractia in fata ocularului - una e sa arunci o privire catre un obiect ca sa-l bifezi si pe ala, si alta e sa incerci sa-l descrii in doua-trei fraze - asta te face mult mai atenta la detalii fine, ti le fixeaza mult mai clar in memorie, si evidentiaza cresterea experientei in observatie odata cu trecerea timpului. 

La multi ani fetitei tale, si mult succes in observatii. Avem si un subforum pentru incepatori, care mie mi-a fost de mare ajutor - daca, dupa achizitionarea telescopului, mai vreti sa discutati despre utilizarea lui, se va gasi cine sa va raspunda :)