-----------------------------------
gabby
11 Aug 2018 14:22

Skymaster 15x70 defect
-----------------------------------
Salutare tuturor si bine v-am gasit.
Printre binoclurile mele am un Celestron Skymaster 15x70 cumparat recent si nefolosit decat de vreo 3 ori din balcon.
Aseara am plecat la tara (zona de munte) si am decis sa-l iau cu mine si sa-l testez putin, cerul fiind de "smoala", fara luna sau poluare luminoasa.
La inceput a fost ok, dupa un timp s-a intamplat ceva cu rotita de reglaj (focuser), aceasta se invarteste in gol, binoclul nu mai focalizeaza, ocularele raman la aceeasi distanta de corpul binoclului indiferent de cat rotesc de focuser. Ocularele le pot apropia/indeparta de corpul binoclului prin simpla apasare fara sa rotesc rotita de focalizare, prin urmare banuiesc ca s-a rupt ceva inauntrul mecanismului de focalizare. Binoclul a fost pastrat in husa/cutie, nu a fost trantit, scapat pe jos.
Asa ca v-as ruga pe cei priceputi sa-mi dati o idee de reparatie a acestui binoclu sau daca este vreun membru in zona Oradea care se pricepe.
Mentionez ca binoclul a fost luat de nou, insa din Anglia, prin urmare nu-l pot repara in garantie, ma costa mai mult transportul decat unul nou. 
Va multumesc anticipat tuturor celor ce ma vor ajuta cu sfaturi/idei/sugestii pentru repararea acestui binoclu.