-----------------------------------
petrusneacsu
29 Aug 2007 10:56


-----------------------------------
2000 de euro e o suma mare ... si nu prea :) La banii astia iti poti lua un instrument foarte bun. Daca ai deja o masina atunci nu se pune problema marimii telescopului. Daca nu ai masina ... Oricat de mare si de tare ar fi un instrument, daca observi cu el din oras jumatate din puterile lui se duc pe apa sambetei. La banii astia eu ti-as propune sa cumperi un schmidt-cassegrain. Cat despre surse si alte sfaturi, mai citeste ce s-a mai spus pe aici pe forum ca problema asta a fost ras-discutata.

Tocmai de aceea am spus ca nu conteaza dimensiunile si greutatea, pentru ca am deja masina.  De fapt nu sunt inca hotarat, in sensul ca as mai putea astepta pana in primavara, cand as putea da chiar si mai mult... dar am zis sa incep sa ma informez, sa mai cer pareri, etc. Am cautat pe net diverse modele, si am incercat sa gasesc fotografii facute cu acele telescoape, dar nu am gasit intotdeauna pentru fiecare model. 

Problema este ca din primavara as vrea sa incep sa-mi construiesc casa, asa ca oricum n-as avea timp de observatii... si de aceea ma orientasem la un telescop de 2000 euro ca sa am ce face toamna si iarna asta. Asa ca ori iau acum unul de 2000 euro, ori o sa cumpar la toamna unul chiar si peste 10000 euro (asta functie de cat o sa depasesc bugetul alocat casei).

Trebuie sa aleg intre nerabdare, si un instrument mai bun, dar mai tarziu.
Ma gandeam ca oricum un telescop la 2000 euro trebuie sa fie bunicel, si care oricum nu e de aruncat dupa ce-mi iau altul mai bun. 

Am in cap o gramada de proiecte, si l-as putea folosi pentru diverse aplicatii de genul scanare automata a cerului, etc.  asa ca as avea ce face cu el totusi.

Multumesc oricum de raspunsuri, clar trebuie sa mai "sap" pe net dupa informatii, si sa citesc fir a par tot forumul acesta.