-----------------------------------
zoth
20 Aug 2018 19:54


-----------------------------------
Ideea e ca nu ar trebui sa ne certam pe ce fac altii ci sa descoperim impreuna care e treaba cu aceste binocluri. Sa va zic de ce nu cred eu ca poseda optica japoneza: pentru ca la ora actuala chinezii au si utilajele necesare si cunosc si procedurile prelucrarii de inalta calitate a sticlei. In plus au si sticle bune si oameni calificati, au demonstrat-o cu seria de binocluri BA8 la care a facut referire si Dragos dar si cu ultimele serii de apocromate fabricate. De ce ar trebui sa comande optica in Japonia? Sa o aduca apoi in China, sa-i faca depunerile XLT si apoi s-o expedieze in state la asamblare? Nu pare logic. Ar fi total impotriva ratiunilor comerciale, ratiuni care ghideaza totusi fabricatia unui produs.
Cred ca eroarea provine dintr-o greseala de traducere: chinezul o fi zis ca binoclurile astea au "optica la calitate japoneza" iar traducatorul a scurtat-o doar la "optica japoneza".

La asamblare chinezii intradevar nu se pricep daca piesa in cauza are mai mult de un surub sau un filet. Cam pe tot ce pun mana asambleaza prost. Am avut experiente negative aproape cu toate instrumentele cumparate, chiar si cu cele scumpe. La capitolul asta s-ar justifica mana de lucru americana insa e un lux care costa mult in final.