-----------------------------------
FlorinC
20 Aug 2018 22:54

Incercari de capturi la stele duble cu un DSLR
-----------------------------------
Acum inteleg de ce imi spune toata lumea sa incerc cu ce e mai usor...
Prima captura a fost Caph (Beta Cas) doar din intamplare. Acolo mi-am terminat setup-ul monturii... Vali mi-a spus sa aleg o stea mai stralucitoare si cum Caph are m. 2...am zis ca e OK sa incep cu ea. Nici nu m-am gandit la ea ca o stea dubla. De altfel, este un sistem optic de trei stele. Caph nici nu figureaza in tabelul meu de duble. La Eta Cas m-am dus pentru ca a fost prima dubla pe care am splitat-o si am spus ca prima captura de dubla i se cuvine...si cum oricum eram in Cassiopeia...
Am sa incerc si metoda "Lucky Imaging"...atat cu DSLR-ul cat si cu o camera web...pe care urmeaza sa o achizitionez...
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi. Am sa continui sa pun aici capturile viitoare. Incerc sa imi fac un "Album" cu toate dublele pe care le observ. Fara pretentii de perfectiune in domeniul astrofoto...Va raman indatorat daca mai aruncati din cand in cand un ochi pe aici si imi atrageti atentia asupra greselilor pe care le fac. Oricum, ar fi super bine daca ar arata si altii ce capturi au facut la duble, sa putem impartasi experientele in domeniul asta.

Auriga,
Arata Super, Sigma CrB in fotografia ta. Marfa...