-----------------------------------
Sorin Sfartz
25 Aug 2018 00:16


-----------------------------------
Ei bine, a fost o aventura lunga upgrade-ul. Pentru hand controller am pus fara probleme ultima versiune. La motoare am incercat din prima ultima versiune : 6.51. Nu a mers. MCupdate are o facilitate de verificare a ceea ce a fost scris in microcontrollerul ala. Dadea diferente si in plus dupa 10 -15 secunde motoarele o luau razna si incepeau sa maraie. Am incercat apoi versiunea anterioara, 6.5 care merge la fel de prost. Apoi am incercat 6.17 si mcupdate mi-a dat un alt mesaj de eroare, cum ca nu poate verifica... In fine montura parea sa mearga asa ca am luat-o la teste. Dupa alinierea pe 2 stele la prima stea de calibrare mi-a pus luneta in pamant. Am incercat apoi varianta originala care era inainte - 6.08 si supriza! MCupdate-ul ala nu o putea programa in controller. In final am incercat cu ultima ramasa - 6.12. Asta in sfarsit a mers fara mesaje de eroare. Cu ea am putut sa programez viteza de goto la 1grad/sec. Cu setarile astea in final goto-ul a mers oarecum dupa ce facusem alinierea pe 2 stele si dupa adaugarea a 2 stele de calibrare. Nici un obiect cautat nu a ajuns in ocular, insa aproape toate erau in cautator. Evident pentru cele vizibile in cautator e ok. Am incercat apoi cu 2grade/secunda caci mi se parea cam lent slew-ul la 1grad/sec. La viteza asta deja au inceput problemele. In fine cu 1grad/sec montura merge suficient de bine. E putin bizar ca vitezele 7 si 8 sunt mai mari decat 9 dar asta nu e o problema. Sigur ca nu e foarte stabila pentru luneta mea, dar deocamdata isi face treaba. Am uitat sa zic ca am testat-o inainte cu un instrument mic - o luneta de 80mm si a fost mult mai bine. Aproape toate obiectele veneau in campul ocularului, dar asta si din cauza ca am folosit acelasi ocular de 15mm pe ambele lunete, deci in cea mica campul era mai larg. Cum am dedus ca merge si nu are vreo problema, probabil o sa o pun in vanzare ca sa pot merge apoi spre una mai solida.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.