-----------------------------------
Cristian Kata
27 Aug 2018 16:41


-----------------------------------
Zoth, ai inteles bine, am obs lucru asta intamplator de 4 zile, nu am avut nici o treaba pana acum sa ma uit atent in partea campului vizual de jos, asta am obs folosind plasa de tantari, apoi am testat ziua numai ca nu era asa evidenta dublarea, dar exista, deci am testat pe 3 binocluri, acum ca m-ai speriat am testat si pe al 4-lea care nu era la indemana, din fericire nu am nimic la ochi, cu asta nu dubleaza, e singurul care nu a fost decolimat, restul au fost decolimate si am incercat sa le aduc la realitate cat ma putut, stiu ca sunt doar in conditia de aliniament pt DIP a mea, dar vazand ca nu se schimba nimic prin rotire la 180 gr am inceput sa cred ca e ceva legat de ochi. Oare de ce nu trece sus dublarea cand rotesc binoclul? Am sa suprapun imaginile in partea de jos a campului, apoi o sa vad ce se intampla.

Interesant, se pare ca atunci cand te uiti in jos pt ochi nu este la fel ca si cum te uiti in sus, adica este mai greu sa compuna imaginile in cazul unui binoclu decolimat, asta se intampla, mai invatam cate ceva. (am citit in ceva documentar despre ochi)