-----------------------------------
miticap
29 Aug 2018 13:20


-----------------------------------
Salut Marius, 

Sper ca tu sa nu fi inteles gresit...

Cand ma refeream la greutate ma gandeam ca este foarte  important sa faca fatza partea de motorizare/urmarire si sa nu imi vina telescopul in nas sau fenomenul de flexura... etc. Iar luneta de 3,5 KG pe care o voiam eu (sa o folosesc si la observatii vizuale) incarca mult ca si greutate... De aia am amintit de eq8... ca facusem calcule gresite la greutate si credeam ca mi-am luat tzepa... dar se pare ca nu e nevoie deocamdata... daca aveam bani fii sigur ca luam un eq8

Stiam ca se poate face si prin guider (9/50). Dar am gasit o solutie de 560 de grame mai jos care cred ca e mai bun cu F4 (60/240)... dar poate nu merita investitia...

https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p7073_TS-Optics-Deluxe-60-mm-Guiding-Finder-scope-with-micro-focusing.html

Evident ca deocamdata doar ma documentez... pana la achizitii mai este... si nu am bani asa cum crezi... insa nu vreau sa investesc aiurea si poate e mai bine sa ma opresc...

Eu stiam ca e important diametrul oglinzii. Cu cat e mai mare cu atat ai mai multa lumina si informatie. Si focala este importanta... poate era mai bine sa iau un 300/1200 cu focala F4 dar imi depasea bugetul... si asa cand imi dau seama cat mai trebuie sa investesc ma apuca pandaliile.... dar cand ai intrat in hora trebuie sa joci...

Cand am spus de OAG era o informatie pe care o stiu de la astronomi... si nu numai... mai am discutii si cu altii care au investit sute de mii de dolari in astronomie... nu numai 5000 de euro ca mine din dragoste pentru nevasta...

Evident ca OAG este o solutie mai simpla si mai putin costisitoare... dar asa cum spunea cel care m-a ajutat sa fac investitia cred ca trebuie sa le cumpar pe amandoua sa le am la indemana... si cred ca o sa incep cu OAG ca e mai simplu de utilizat si sa folosesc luneta de ghidare sa pun camera pe ea daca este necesar...

Nu stiu daca ai prins ultima mea postare dar sunt mai multe link-uri... stiam sa se poate face astrofotografie cu acest telescop...

Am pus in alta postare cam ce voiam sa cumpar special ca sa va dati cu parerea... Nici bani nu am de aruncat pe fereastra...

Asta e camera CCD pe care o vreau:

https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p8741_ZWO-ASI290MC-USB3-0-Farb-Astrokamera---Sensor-D-6-46mm.html

Poti sa imi explici si mie ce este binning?

Telescopul dobsonian de 500 mm este un vis

Multumesc