-----------------------------------
iosif
29 Aug 2018 19:44

Atik
-----------------------------------
Buna.
Camera Atik314L+, este o camera sensibila din punctul meu de vedere, cu care am achizitionat foarte multe ore de imagini. Am folosit camera pe un SkyWatcher ED 80, cu un flatener TS 2'', roata filtre Starlight Expres si cu filtre Baader H-Alpha 7nm, OIII 8.5nm pe 36 mm fara celula.
La mine nu am observat sa faca halouri. Am vazut in alte imagini, cu un tren optic diferit, la alti colegi ca apar asemenea halouri mai ales pe OIII. Ma intorc la camera Atik314L+, care are o sensibilitate buna, dar are si dezavantaje si evidentiez doua, si anume ca are cip mic, si nu poate sa raceasca cipul sub -27 grade sub ambient. Problema cu racirea vara este un dezastru, daca am 20 de grade seara si eu cobor la -27 sub ambient, solicitarea camerei este de 100%, care e o mare problema. Daca o camera vara nu poate sa coboare la minim -35 sub ambient se reflecta asupra zgomotului pe imagine. Dar la asemea pretentii se reflecta in pretul camerei.

Am pus 4 imagini: 1. Ha 600 sec 1x1 bin 0 grade X 64, 2.  OIII 600 sec 1x1 bin 0 grade X 53 , ambele stivuite cu Drizzle. 3. un cadru Ha, si OIII asa cum au fost achizitionate toate. 4. un FITS Header.