-----------------------------------
zoth
31 Aug 2007 19:40


-----------------------------------
Astronomii trebuie sa fie (sunt condamnati sa fie) vanatorii unor momente de exceptie. Iar in acele momente trebuie sa fie pregatiti cu cea mai tare scula pe care o pot avea  

Ai toata libertatea din partea mea sa iesi la vanatoare de iepurasi cu tunul de 100 mm sau cu lansatorul de rachete daca vrei...   :lol: 
astronomia la nivel de amator este o pasiune si drept urmare o practici cand ai timp si cand vezi ca vremea (si/sau nevasta) iti permite.
in ultimul an am avut ocazia sa fac observatii in peste 30 de locatii ce acopera ca raspandire aproape toata tara, iar dintre aceste 30 de locatii doar cateva m-au impresionat la aspectul cerului:
ar fi cam in ordine localitatea Sambata de sus, si oraselul Victoria de langa Fagaras, localitatea Campeni pe undeva pe langa Abrud, cerul de langa localitatea Baia de arama de langa TG Jiu, cerul din Gornesti 12 km sud de Reghin, Maieru la nord de Bistrita, localitatea Nufarul de langa Tulcea si nu in ultimul rand cerul care se vede din Mediesu Aurit cam la mijlocul distantei dintre Baia Mare si Satu Mare.
atat am putut atat am facut, asta a fost vanatoarea mea.