-----------------------------------
Alex Alexandru
20 Sep 2018 22:29

Alex - pe scurt
-----------------------------------
Dragi forumisti, 

Cu amabilitatea colegului Marius, am obtinut acces pe acest forum.
Ca si introducere (pe scurt) - am deja telescop de circa un an de zile, am facut si "astrofoto" la nivel amator, cu principalele planete. Telescopul este un Celestron 130 SLT cu goto.
Recomand acest telescop incepatorilor, mai ales pentru portabilitate (65 cm tub) si datorita sistemului goto, ce se aliniaza foarte usor, apoi iti prezinta tot ce poti vedea la ora respectiva din punctul geografic in care este instalat. In oras (Bucuresti, zona Vatra Luminoasa), am reusit sa fac poze la Luna, Jupiter, Saturn, Marte si ceva stele duble, poze pe care le atasez. Din pacate, camera Orion Starshoot IV "vede" doar stelele foarte luminoase, ceea ce inseamna ca desi am vazut galaxii (Andromeda de ex), ele fiind vizibile foarte vag (ca un nor de praf), cel mai probabil datorita aperturii, dar si a poluarii din Bucuresti (am un dita mai stalpul de lumina stradal chiar spre Andromeda), camera Orion inregistreaza un negru absolut:) 
Singurul minus pe care il pot reclama la acest telescop este montura care vibraza la cele mai mici atingeri. In rest toata stima Celestron pentru un telescop ieftin si cu goto, cu apertura 130.

Gata cu vorbaria, atasez poze. Astept opinii:)

Cer senin!