-----------------------------------
iulian90
25 Sep 2018 22:51


-----------------------------------
Cu MS Lifecam eu am o alta fantezie :) Daca ai desfacut camera, poate ai remarca ca lentila frontala este montata pe un "motor de autofocus", daca reusesc sa fac un adaptor la 1.25" in loc de lentila frontala, teoretic ai putea avea autofocus integrat :)

Si camera Logitech QuickCam Pro 9000 are obiectiv cu autofocus, nu cu motor, ci cu doi electromagneti (bobine) , dispusi de o parte si de alta a lentilei, pe partea mobila a sistemului si doi magneti pe partea fixa , precum si un fel de arc lamelar ce fixeaza partea mobila de partea fixa a obiectivului.
Eu la camera mea Logitech i-am demontat fara retineri obiectivul cu tot cu sistemul de autofocus. Am mers pe principiul "ori merge fara autofocus, ori arunc camera si asta basta".   :lol: 
Dar am avut noroc, camera functiona normal si fara autofocus, cu conditia sa fie dezactivat din driver, din softul de captura. :)
Autofocusul ar putea functiona doar la Luna, la planete o ia razna pentru ca acestea ocupa o arie mica din cadru si driverul camerei nu "stie" sa focuseze pe obiecte asa mici cum sunt planetele, asa ca nu cred ca ar fi rentabil in astrofoto.