-----------------------------------
Mircea Pteancu
29 Sep 2018 22:25


-----------------------------------
Meriti pe deplin felicitarile !
Nu-i de ici de colo sa rezolvi asemenea probleme cu materiale simple aflate la indemana oricui.

Eu zic asa : aceasta solutie constructiva functioneaza deci foloseste-o.
Eu stiu foarte bine despre ce vorbesti , probabil si mie mi-ar prinde bine mecanisme de reglaj fin cand ma prinde amocul si am chef de noi experimente cu oculare Galilei la grosismente de ordinul sutelor.
Campul este atat de bestial de mic incat am si avertizat in scris amatorii sa nu se apuce daca obisnuiesc sa viziteze ''shrinkul ''.
Acesta e un sport atat de dificil ca s-ar putea ca ''shrinkul'' sa-i cazeze in hotelul cu camere capitonate si cu pijamalele acelea lejere cu manecile legate la spate !!!  :roll:

Evident ,acest pericol ii paste doar pe contemporanii slabanogiti de atata Internet si Ethosuri.
Herschel a publicat primul sau catalog de stele duble descoperite cu reflectorul de 160mm si care a continut vreo doua-trei sute de stele duble necunoscute pana atunci.
Marirea de 222x era cea de cautare - cum este la noi 40x :shock:  , folosind preponderent oculare Galilei.
Deci campuri d-alea mini-minuscule ca si cele cu care te ''bucura'' pe tine noua ta camera...  :o 

Spor maxim ,Mircea