-----------------------------------
Daniel Simion
30 Sep 2018 18:01

Binoclu Auriol 10x50
-----------------------------------
Un binoclu pe care l-am cumparat de la Lidl la pretul de 60 de lei!

Mecanica:

Bratele portocularelor sunt dintr-un plastic care flexeaza destul de mult, dar nu observ o degradare a imaginii din cauza aceasta.
Corpul in care se afla prismele este din metal si pare lucrat destul de ok, mai ales pentru pretul acesta.
Tuburile obiectivelor sunt din plastic cu striatii la interior.
Mecanismul de reglare a clarului functioneaza bine, nu are jocuri la inceputul cursei si permite o reglare precisa.

Optica:

Lentilele sunt acoperite cu un strat antireflex albastru, dar doar pe o singura parte.
Obiectivele au reflexii albastre dar si incolore in care imi pot observa detalii (destul de fine) ale fetei.
Prismele (BK7) nu au niciun fel de tratament antireflex.
Aberatiile cromatice sunt la un nivel foarte scazut, definitia imaginii este buna, contrastul este si el destul de bun, in niciun caz nu iti dai seama ca privesti printr-un binoclu de 60 de lei.

Cateva chestii deranjante ale opticii ar fi: 

1. pozitia la ocular una este destul de sensibila, trebuie privit fix prin centrul ocularului altfel imaginea devine stearsa si cu aberatii cromatice foarte mari.
2. cu toate ca pare colimat, pare ca imi oboseste ochii daca ma uit mult prin el. Nu foarte mult, dar este putin deranjant.
3. luminozitatea este scazuta, probabil ca transmisia luminii nu este foarte buna.
4. are niste reflexii grosolane. Daca te uiti din diverse pozitii spre ocular se observa mai multe pupile de iesire.

Nu am testat binoclul pe timp de noapte deoarece astazi l-am cumparat. Il voi testa si revin cu concluziile.

Oricum, la pretul acesta, mi se pare un binoclu ok care merita cei 60 de lei.