-----------------------------------
Mircea Pteancu
14 Oct 2018 20:00


-----------------------------------
Ai pus piulita cu gheare unde trebuie , nu am tinut  eu bine minte.
A trecut multa vreme din primavara pana acum... :oops: 
Citind postarea ta  mi-am amintit.

Despre amprenta la sol : unde se vad petele dreptunghiulare albe , acolo au fost picioarele atunci cand placa de sol era cea patrata.
Cu noua placa de sol triunghiulara , amprenta nu ramane  aceeasi.
Poti verifica calculand ariile si facand raportul lor.

Despre distantierele lipite : sunt greu de indepartat dar pot fi indepartate chiar daca sunt lipite.
Axele orizontale vechi ale dobului meu de 125mm au avut un diametru de 110mm si interiorul umplut cu disc de PAL lipit cu aracet.
Am lucrat o dimineata intreaga sa indepartez umplutura cu flex,dalta si ciocan si mi-am ranit mainele.
Nu am putut folosi mana dreapta cateva zile.
Dar am indepartat afurisitele de discuri de PAL  si am inlocuit axele vechi cu cele noi de 160mm.

Deci dinspre sol avem : (puc de hochei+placa triunghiulara+placa patrata+perna de teflon) lipite si insurubate -   (disc pickup + placa de baza patrata de la rocker) lipite si restul rockerului de la placa patrata in sus.
Aici nu am avut nevoie de distantier care se pune intre puc si placa triunghiulara sau placa trilobata.

Distantierul este optional.
In mod traditional ,picioarele se confectionau din placajul monturii.
Pucurile de hochei au fost introduse relativ recent in meniu...

Vad ca ceva nu se intelege : daca perna de teflon este deasupra piciorului /pucului, placa de sol poate fi subtire.
Situl Stellafane recomanda placa trilobata de 13mm grosime.
Eu am facut placa de sol triunghiulara si din placaj de 18mm doar pentru un mod elegant de a adauga greutate in partea de jos a monturii.

Placa triunghiulara nu este deasupra ci dedesubt  , se vede in poza.

Mircea