-----------------------------------
Erwin
23 Oct 2018 07:59


-----------------------------------
Eu am ajuns joi seara, am pierdut o parte din programul de prezentări care s-au ținut în aula Muzeului de Istorie din Târgoviște. Am fost cazați la Hotel Valahia în centru și masa am luat-o la Berăria Vlad Țepeș și micul dejun la hotel. 

Vineri au fost atât prezentări cât și o sesiune de popularizare cu publicul pe esplanada pietonală din fața Prefecturii, Piața Tricolorului unde au fost montate corturi cu expoziții și telescoapele. 

Seara au mai fost prezentări la care am lipsit rămânând în piață cu telescopul. 

A fost o Gală cu premii pentru invitații de seamă, grupuri de copii și s-a făcut sala plină. 

Sâmbătă am avut din nou prezentări dar și Cosmo-poezie, un fel de cenaclu în care și invitații străini au spus câte o poezie pe teme astronomice. 

După masa am fost iar în piață cu telescoapele și am avut mai mult noroc să se vadă Luna și Marte printre nori. 

Duminică dimineața o parte din invitați au mers să viziteze Castelul Peleș. Eu l-am dus pe dl. Roger Ferlet, care a mai fost în România de câteva ori, la noi la Institut să viziteze muzeul și observatoarele și apoi la aeroport. Dl. John Goldsmith a fost ieri la Babele în Bucegi, avionul lui pleacă mâine.

Cel mai important lucru a fost că am cunoscut mulți pasionați din țară și ne-am împrietenit cu cei din alte țări. Am reușit să-i facem să-și dorească să vină din nou în România cât de curând și chiar să-și aducă prietenii și să împrăștie vorba în țările de unde vin despre activitatea noastră, ospitalitatea și frumusețile României. 

Rog colegii care au imagini bune să posteze, eu am făcut doar câteva cu telefonul și nu prea se văd clar.