-----------------------------------
iulian90
24 Oct 2018 13:26


-----------------------------------
Desigur, voi lacui montura , nu cred ca o mai vopsesc ,ca nu prea i-mi place cum a iesit cealalta montura veche. 
Montura noua am construit-o cat mai usoara si mai simpla, cantareste mai putin de 5 kg (4,6 kg). 

Montura veche cantarea de doua ori mai mult, avea in componenta si panouri din PAL, care este mai greu decat lemnul de molid, placa de sol si placa de la baza rocker-ului erau din PAL greu, doar furca era din lemn de molid, plus ca si tubul avea montat intr-o parte acel disc la mecanismul de actionare fina pe altitudine si cantarea si el destul de mult si tot ansamblul cantarea 14 kg ,fiind greu de carat. 

Cu montura noua pe care am construit-o recent, acum tot ansamblul cantareste mai putin de 9 kg , este usor de carat si m-as putea deplasa in locuri din afara orasului, unde este poluare mai redusa, daca fac rost de un rucsac sau geanta pentru tubul optic de 114mm. Montura o pot duce intr-o mana, nu e mai grea decat un scaunel, iar ocularele fie intr-o mica cutie cu maner, fie in buzunarele de la haina, caci nu mi-ar trebui mai mult de doua-trei oculare si filtrul UHC. :)