-----------------------------------
iulian90
01 Noi 2018 19:45


-----------------------------------
Buna seara tuturor. 
In ultima vreme nu m-am mai ocupat de desenat obiecte ceresti, dar ieri , caci tot era prognozat cer senin, am zis sa mai fac desene cu obiecte ceresti de toamna. :) 
Aveam in plan sa realizez cel putin 4-5 desene, sa stau pana tarziu, dupa miezul noptii, mai ales ca potrivit prognozei, cerul urma sa se mentina senin toata noaptea. Ei ,cam dupa o ora,pe la ora 20, dupa ce am terminat trei desene si m-am apucat de cel de-al patrulea, vad unu-doi nori mici "alergand" cu viteza pe cer ,dinspre est spre vest, pareau de joasa altitudine. Dupa cateva minute norii apareau tot mai multi, pana ce deodata s-a innorat tot cerul si nu am mai apucat sa termin cu cel de-al patrulea desen. Vremea asta a sfidat prognozele, e foarte imprevizibila. :shock: 

Am realizat trei desene, cu roiul deschis NGC 457 din Cassiopeia, cu roiul globular M 2 din Aquarius si cu roiul globular M 15 din Pegasus. Mai aveam sa termin desenul cu roiul deschis M 103 din Cassiopeia dar vremea mi-a dat "sah-mat" cu rapiditatea dar mai ales imprevizibilatea de care a dat dovada. :) Poate il voi termina in alta seara desenul cu M 103.