-----------------------------------
Ovidiu Romanescu
23 Noi 2018 17:02


-----------------------------------
Salut si bine ai venit.

     Inainte de a primi sfaturi,cred ca ar trebui sa precizezi si care va fi domeniul tau de interes:planetar,deep sky objects,visual,foto,doar plimbari pe cer cu rich field,etc.Pentru fiecare activitate este recomandat/folosit un anumit tip de instrument.
    Care  este gradul tau de mobilitate?Stai la curte si il vei folosi majoritatea timpului acolo sau te bazezi numai pe iesiri in afara orasului?Cum stai cu spatele,cu ridicatul si caratul de obiecte grele?
    Ca prima recomandare,as sugera sa iei legatura cu colegii care stau in zona si care sigur fac iesiri;chiar as spune sa nu cumperi nimic inainte de a participa la o asemenea intilnire;te vei putea uita acolo prin  diferite tipuri de instrumente si,cel mai important lucru,o sa poti compara asteptarile tale cu ceea ce se vede printr-un ocular;

Salut si multumesc de urari!
E greu de spus care va fi interesul meu major. Tentatia e mare. Si sistemul planetar si deep sky dar mai ales astro-fotografia este extrem de interesanta. Sunt constient ca nu le pot avea pe toate si deocamdata cred ca ma voi rezuma la planetar si deep sky. 
Stau in oras, la bloc, dar pot face deplasari in afara orasului pentru astfel de experimente. 
Chiar as dori sa particip la o intalnire cu cei ce impartasesc aceasta pasiune, dar, din cate stiu, nu sunt foarte multi posesori de astfel de instrumente in zona Iasului.