-----------------------------------
Ovidiu Romanescu
23 Noi 2018 17:10


-----------------------------------
Colegi prin zona nu suntem foarte multi, si cam toata lumea e pe Dob-uri :) Mai stiu pe cineva cu un refractor Bresser apertura 90 sau 100, focala lunga, dar cam atat.

Ovidiu, cand s-o curata vremea, putem face o tura cu Heritage-ul meu (reflector 130/f5, tabletop Dob mount, ocularele cu care a venit :)) ) - doar sa-mi trimiti pe privat un nr de telefon/metoda de contact semirapid/ceva. Alternativ, stai cu ochii pe evenimentele organizate de astroclubul Pegas din Cotnari - asta probabil nu o sa fie in prima seara senina, dar macar ai mai multe instrumente de vazut. 

In orice caz, ar folosi sa ne spui mai multe despre ce anume te intereseaza in observatii. Chiar mentinand criteriile specificate deja de tine, iti vor fi recomandate instrumente diferite in functie de ce te intereseaza mai mult.

Salut si multumesc pentru disponibilitatea de ma ajuta! Chiar ar fi interesant sa vad cu ochii mei ce anume se "ascunde" dincolo de ocular. M-ar interesa observarea sistemului planetar dar si obiectele deep sky si astro fotografia. Dar, asa cum am spus unui alt coleg de pe acest forum, intr-o prima faza cred ca as putea amana astro-foto.