-----------------------------------
Cata2
25 Noi 2018 17:42

Cafeneaua lui cata2
-----------------------------------
Hai că am deschis &#537;i cafeneaua....printre pasiunile mele de electronică, modelism,pescuit &#537;i bucătărie investesc în tehnici de prăjire a cafelei...a&#537;a că cine e pasionat de cafeaua naturală este invitatul meu....cu condi&#539;ia să nu fie fumător...Aten&#539;ie, n-am afaceri cu cafea/cafenele. Singurele cafenele deschise sunt virtuale &#537;i sunt pe acest forum, unul de electronica &#537;i unul de modelism...aici fiecare bea ce vrea &#537;i fumează ce are ...în rest vorbim despre astronomie.
 Prima achizi&#539;ie....să fie ieftină, dar cu renume. Deci un refractar Meade de 80/400, am vrut să fie &#537;i pentru astro, dar &#537;i pentru observa&#539;ii terestre. De&#537;i l-am achizi&#539;ionat în perioada black fraierii a sosit relativ foarte repede. La fel de repede am deschis &#537;i coletul de&#537;i eram la muncă....pffff...în colet era un rucsac travel cu un con&#539;inut u&#537;or...na de aici, te-ai zgârcit...ia plastice...Din contră în rucsac era o montură (a se citi trepied că asa îl voi numi de acum în colo) din aluminiu care sincer nu merge nici pentru foto cu smartfon-ul &#537;i o lunetă care mie chiar mi-a plăcut. Seara am montato în viteză pentru ca luna era printre nori. A fost greu...luneta se mi&#537;ca din toate încheieturile, dar cu ocularul de 18mm din dotare am prins o imagine clara &#537;i luminoasa a lunii. La fel &#537;i cu cel de 6mm dar greu &#537;i doar frac&#539;iuni de secunda.Pentru că geanta &#537;i trepiedul au fost rechizi&#539;ionate la viteză de un client pescar pentru a le folosi la un display de sonar, am investit suma primita într-un  nou trepied solid sh din târg &#537;i un binoclu Bresser model mai vechi.Aseară am prins o fereastră de 10 min în care luna era printre nori.
Imagini pe care le-am prins, m-au impresionat prin claritate la ambele oculare.În momentul acesta apar &#537;i primele întrebări... ce barlow îmi este bun 2x sau 3x...mie din calcule mi-a ie&#537;it a&#537;a...cu cel de 2x pe lângă puterile de mărire 22x si 66x ale ocularelor voi ob&#539;ine 44x &#537;i 132x...cu cel de 3x cel de 18mm va fi ca cel de 6mm care la rândul lui va ajunge la maximul teoretic de mărire...Mă mai gândeam la un ocular 9-10mm. Bun. Ceva răspunsuri? Că am întrebări &#537;i la Bresser-ul acela.