-----------------------------------
petrusneacsu
06 Sep 2007 13:26


-----------------------------------
Da, am auzit si eu de unii oameni care nu pot sa inchida doar un singur ochi. Ciudatenii... In orice caz sa te duci la un magazin sa-ti cumperi asa ceva ... inseamna ca nu prea ai ce face cu banii. Eventual sa fie si de firma :) ARMANI. Sau Meade :D

Eu pot sa inchid orice ochi separat, doar ca e inconfortabil ore in sir.
Probabil ca daca observatiile se fac in zone fara lumina stradala problema nu mai exista. Unde am facut eu prima observatie eram inconjurat de becuri de pe strada mai ales ca stau cumva pe coltz si-mi vine lumina din doua directii. 

Eu am intrebat, ca sa stiu cum au rezolvat altii problema. Cand am spus de chestia de acoperit ochiul ca piratii am glumit. Nu mi-am imaginat ca unii chiar folosesc asa ceva. Oricum observatiile le fac singur sau cu prietenii in cerc restrans si nu mi-ar fi fost jena sa port orice.

Dar nu vroiam sa fiu caraghios atunci cand as fi in public pe undeva prin zone mai propice observatiilor astronomice unde s-ar fi uitat la mine ca la urs. Si asa a venit un vecin pe la noi cand montam telescopul, si m-a intrebat ce e ala, tun? Daca mai aveam si chestia aia la ochi chiar m-ar fi crezut pirat  :lol: 

Asa este, cine cumpara asa ceva chiar nu are ce face cu banii, cu toate ca nu cred ca ar costa mare lucru. Credeam ca eu poate gresesc undeva sau cu ceva, dar vad ca nu sunt singurul.