-----------------------------------
Dbird
07 Dec 2018 14:51


-----------------------------------
Orice vanzator vrea sa vanda. E firesc dar de aici si pana la ramura lui Zeis e cale lunga. Poate ceea ce dorea sa iti spune vanzatoarea era ca toate binoclurile fiind facute in china in ziua de azi, inclusiv Zeiss .... sunt din aceeasi ramura  :D ... ceea ce devine corect ca si rudenie/explrimare.
Din punctrul meu de vedere:
Lacerta este mai luminos decat Minox, firesc din moment ce este aceesasi sticla dar primul are diametre mai mari.
Lacerta este la greutatea optima pentru tinut in mana per tremur, in timp ce Minox tremura putin mai mult fiind mai usor.
Lacerta va foi mai usor utilizabil cu ochelari, desi sincer vorbind eu recomand sa utilizati binoclul fara ochelari (daca e posibil). Si eu port ochelari e adevarat de citit si lucru, dar mai mult ca sigur imi scot ochelarii de sute de ori si privesc prin binoclu la o reglare/reparare de astfel de echipament. 
Minoxul are coloritul cel mai natural iar Lacerta o tenta de galben infima aproape nesesizabila (daca nu o compari cu un Minox) ceea ce insa mie imi place iviorand culoril exact atat cat sa nu le denatureze.
Lacerta este un binoclu lung ceea ce favorizeaza cel putin teoretic vizualizarile astro, in timp ce Minox este scurt.
Si in final din toate aceste scurte comparatii ... esential este primul punct. Si anume ca Lacerta este putin mai luminos. Si in astro orice "putin" in plus ne putem financiar permite, conteaza.
Daca ai o locatie care iti permite, poti face ca mine. Plasez in curte un sezlong de plastic de tipul celor de pe plajele romanesti (se gasesc la marile magazine de scule si accesorii pt casa) peste care plasez o mica slateluta (se vinde tot acolo special pentru sezlong) si peste toate astea ma intind eu cu un binoclu de mana :)